UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ПР заступилися за міліціонерів, які діяли під час бійки у Києві

Регіонал Юрій Мірошниченко побачив на відео, як правоохоронці намагаються "розвести дві сторони". Постраждалі журналісти таких дій з боку міліціонерів не помітили.

Депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко стверджує, що бачив на відео, як міліціонери намагалися зупинити бійку під час мітингу в Києві 18 травня, в результаті якої постраждали журналісти.

"Так огульно звинувачувати представників Міністерства внутрішніх справ не можна. Тому що, якщо ми будемо об'єктивно дивитися відео, правоохоронці намагалися розвести дві сторони, назрівав конфлікт...", - заявив Мірошниченко в ефірі 5 каналу.

"Я не вважаю, що МВС у ситуації не лише з журналістами, а в цілому діяла непрофесійно. Бити журналістів, бити міліціонерів і перешкоджати діяльності одних і інших - неможливо і неприпустимо", - додав він.

У той же час журналіст "5 каналу" Ольга Сницарчук, що постраждала в результаті конфлікту, зазначила, що вона не помітила тих дій, про які говорить регіонал.

Нагадаємо, під час мітингів 18 травня група спортивних молодих людей влаштувала бійку з опозиціонерами на вулиці Велика Житомирська, неподалік від будівлі головного управління МВС.

Бійку почали знімати кореспондент "П'ятого каналу" Ольга Сницарчук і фотограф видання "Коммерсант" Владислав Содель. Це викликало незадоволення бритоголових, які побили журналістів. При цьому міліція не діяла.

Особа одного з нападників була встановлена - ним виявився раніше судимий житель Білої Церкви Вадим Титушко по кличці "Румун".

Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за статтями "Умисне легке тілесне ушкодження" та "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів". !zn

//www.youtube.com/v/fRkfKFGP6dI?hl=ru_RU&version=3

Читайте також:

Захарченко пообіцяв не ховатися від преси і покарати винних у побитті журналістів

Міліція не затримала "антифашиста", який побив журналістку, "з об'єктивних причин"

Журналісти впізнали бритоголових "антифашистів" від Партії регіонів

Провокатори на БТРі спровокували бійку бритоголових "антифашистів" з опозицією