UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ПР пояснили, як їм вдалося провести сесію Київради за п'ять хвилин

Представники більшості всі важливі питання підготували на минулу сесію Київради, яка була зірвана опозицією, тому, 19 серпня вони змогли оперативно прийняти рішення.

Рішення, які були за 5 хвилин прийняті на позачерговій сесії Київради 19 серпня, були підготовлені ще на минулу сесію і обговорювалися на зборах більшості. Про це заявив депутат Київради від Партії регіонів Володимир Філіппов в ефірі "5 каналу".

"Ми зібралися раніше, у вісім годин, тому, що багато депутатів перебували у відпустках, і вони буквально вчора ввечері повернулися до Києва, для того, щоб взяти участь у роботі позачергової сесії", - розповів депутат.

За його словами, на цих зборах більшості, "саме й обговорювали питання порядку денного, які будуть виноситися".

"До цього всі ці питання пройшли профільні комісії. Я, наприклад, працюю у бюджетній комісії і ми минулого тижня вносили останні правки у програму соціально-економічного розвитку і бюджету міста Києва - ми всі ці питання обговорювали, і ми їх чудово знаємо", - додав Філіппов.

"Окрім того, усі ці питання були приготовані на минулу сесію, яка не відбулася, через перешкоджання роботі Київради народними депутатами і так званими активістами. Тому всі ці питання були достатньо вивчені, і механізм голосування п'яти питань, він багато часу не забирає", - зазначив він.

Також він запевнив, що влада не займалася організацією мітингу бюджетників перед Київрадою.

"Насправді, організатором акції виступали профспілки. Але ні про які організації з боку депутатів Київради, або з боку адміністрації мені не відомо", - заявив "регіонал".

Нагадаємо, 19 серпня відбулася сесія Київради, яку опозиція вважає нелегітимною і мала намір блокувати. Сесія тривала 11 хвилин і розглянула всі питання порядку денного.

Під час засідання сесії перед будівлею КМДА відбулася бійка між депутатами від опозиції та правоохоронцями, за результатами якої до низки народних депутатів приїхала "швидка". Пізніше в опозиції заявили, що депутат від "Батьківщини" Степан Кубів госпіталізований до лікарні "Феофанія" з переломами ребер, забоєм печінки і травмою хребта. !zn

Читайте також:

Яценюк вважає, що засідання Київради було відпрацюванням сценарію президентських виборів в 2015 році

Київрада звернулася до Ради з проханням призначити вибори мера столиці

В опозиції стверджують, що міліціонерам дано наказ скаржитися на побиття депутатами

Під час штурму Київради постраждали кілька депутатів від опозиції і два міліціонери