UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Порошенка відреагували на рішення Зеленського провести аудит земель та держдач Конча-Заспи та Пуща-Водиці

Там погодилися з цією ініціативою, проте не забули перерахувати усю власність нинішнього президента. 

Учора, 14 травня, президент України Володимир Зеленський під час засідання РНБО дав доручення провести аудит земель та держдач Конча-Заспи та Пуща-Водиці, аргументуючи це тим, що за часів попереднього президента там оселилися "незрозумілі люди". У команді Петра Порошенка відреагували на таке рішення, нагадавши, що сам Зеленський разом зі сім'єю теж проживає в президентській резиденції на заповідній території. 

"ЄС" вимагає від Зеленського негайно виселитися з державної резиденції на 4 тисячі квадратних метрів […], а дачу в Кончі-Заспі, як він колись і обіцяв, передати дітям — тільки не своїм", — йдеться в заяві "Євросолідарності", опублікованій на сайті політсили. 

В "ЄС" також нагадали про будинок Зеленського в Італії, окрім якого є ще декілька квартир. Одне помешкання знаходиться у Києві на вулиці Грушевського - дійти від нього до Офісу президента можна пішки. 

Поруч з цим в "Євросолідарності" підтримали рішення РНБО щодо заповідних територій та тих, хто там проживає. 

Читайте також: Суддя КСУ Сліденко, який збирався емігрувати, відмовився виселятися з Конча-Заспи

Нагадаємо, РНБО під час засідання 14 травня підняла питання заповідних територій та державних дач та резиденцій в Конча-Заспі та Пуща-Водиця. За словами президента Володимира Зеленського, після приходу до влади Петра Порошенка ними "за дуже символічну плату почала користуватися низка незрозумілих осіб". Йдеться про 400 га заповідної землі та понад 100 державних будівель і дач.