UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Порошенка назвали створення офшору необхідним для передачі Рошен в управління Ротшильдів

Юристи Порошенко посилаються на міжнародні стандарти і домовленості з Rotschild Trust.

Рошен відреагували на журналістське розслідування Анни Бабинець для "Слидства.Інфо", згідно з яким юристи президента намагалися вивести Петра Порошенка з числа власників офшорної компанії. При цьому уповноважена юридична компанія пояснює дії юристів вимогами міжнародних стандартів та домовленостями з Rotschild Trust.

"Заснування та використання компанії Prime Asset Partners було необхідною складовою передачі в траст активів Петра Порошенка. Після прийняття Rotschild Trust в управління корпорації Рошен ми отримали повноваження для ліквідації Prime Asset Partners, яка буде завершена у найбільш короткі можливі строки, оскільки свою єдину функцію - а саме передачу активів у довірчу власність - компанія виконала. Наскільки нам відомо, державні органи Британських Віргінських Островів (зокрема, Financial Investigation Agency) не застосовували жодних заходів щодо Prime Asset Partners та не зверталися до компанії, її директорів чи акціонерів із запитами про надання додаткової інформації", - йдеться в документі, яким є у розпорядженні "Дзеркала тижня. Україна".

Нагадаємо, 3 квітня 2016 року німецьке видання Süddeutsche Zeitung спільно з Центром по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP) та Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ) опублікувало великий матеріал, в якому йшлося про численні офшорні компанії, що використовуються лідерами держав, політиками, знаменитостями і відомими спортсменами.

Зокрема, в матеріалах ICIJ, йдеться про те, що президент України Петро Порошенко для реструктуризації активів корпорації Roshen вже створив три офшорні компанії. Представники президента України пояснили, що офшор йому був потрібен для нібито передпродажної реструктуризації кондитерського бізнесу.

На початку травня того ж року "панамське досьє" поповнилося новою значною порцією інформації. Як писав у своїй статті для DT.UA заступник директора Інституту економіки та прогнозування НАН України Сергій Кораблін, найбільш гостро на його публікацію вже відреагували в багатих країнах: кримінальна справа в США, спецкомісія Європейського парламенту, плани боротьби з офшорами Міністерства фінансів Німеччини та великої п'ятірки ЄС. Детальніше читайте у матеріалі Сергія Корабліна "Офшорне виснаження" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".