UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Порошенка анонсували спільне обговорення мінських угод лідерами "нормандської четвірки"

Розгляд має відбутися найближчим часом.

Лідери країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) розглянуть шляхи прискорення імплементації Мінських домовленостей про врегулювання ситуації на сході України в найближчі місяці і вітають відновлення з 30 березня 2018 року режиму припинення вогню на лінії зіткнення в Донбасі.

"Лідери країн Нормандської четвірки підтверджують їхню відданість імплементації Мінських домовленостей у всіх її вимірах (безпековому, політичному, гуманітарному та соціально-економічному). Вони розглянуть можливі шляхи прискорення імплементації домовленостей у найближчі місяці", - йдеться в повідомленні прес-служби президента України Петра Порошенка в четвер.

У спільній заяві лідери країн "нормандської четвірки" підкреслили важливість ретельного дотримання досягнутої домовленості і забезпечення ефективного моніторингу і верифікації з боку ПММ ОБСЄ".

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що в Києві відбудеться тристороння зустріч міністрів закордонних справ Німеччини і Франції, присвячена врегулюванню конфлікту в Донбасі і введення миротворців в ОРДЛО.

Раніше запланована на 16 лютого зустріч чотирьох міністрів на полях Мюнхенської конференції так і не відбулася. Формальною причиною її скасування став конфлікт графіків дипломатів.