UA / RU
Підтримати ZN.ua

У поліції нічого не знають про підкуп виборців у день голосування на окрузі Ляшка

За час передвиборної кампанії на 208-му окрузі правоохоронці зареєстрували три кримінальних проваджень про підкуп.

Чернігівська поліція не має даних про підкуп виборців на дільниці №208 у Чернігівській області, де 25 жовтня відбулися довибори народного депутата.

Безпосередньо в день голосування було зафіксовано три порушення, пов'язані з виборчим процесом: на одній ділянці відключили електрику, на двох - були відсутні інформаційні матеріали про кандидатів.

«Ніяких звернень про будь-які факти підкупу виборців до поліції області в день виборів не надходило», - підкреслили в Чернігівській поліції.

За час передвиборної кампанії правоохоронці зареєстрували шість кримінальних проваджень: три за ст. 157 Кримінального кодексу (перешкоджання реалізації виборчого права) та три за ст. 160 (підкуп виборців), також було складено один адмінпротокол про порушення правил розміщення агітаційних матеріалів.

Читайте також: Дружина Ляшка очолила список його партії до Київської облради

Проміжні вибори на окрузі №208 оголосили у зв'язку зі смертю народного депутата з групи "Довіра" Валерія Давиденка. Всього на довибори зареєстрували 17 кандидатів.

При цьому, за даними Центральної виборчої комісії, лідером цього голосування є кандидат від "Слуги народу" Анатолій Гунько, а Олег Ляшко знаходиться на другому місці. Однак, "радикал" відмовився визнавати такі результати і заявив про підкуп виборців людьми Гунька.

У МВС констатували, що явка 50% на окрузі 208 була аномальною, так як на місцеві вибори в Чернігівській області прийшли менше 42% виборців.