UA / RU
Підтримати ZN.ua

У нового голови КМДА Макеєнка теж з'явилося бажання прибрати на Хрещатику

Стан Хрещатика не влаштовує призначеного Януковичем голову КМДА. Вирішив організувати суботник.

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Володимир Макеєнко запропонував провести всеукраїнський суботник на Хрещатику.

"У мене є мрія, щоб мери Львова, Донецька, Вінниці, Одеси, Чернігова разом з нами прийшли на Хрещатик і разом з громадянами, які там знаходяться, навести лад, і якомога швидше", - заявив Макеєнко журналістам після завершення апаратної наради КМДА.

"Ми всі розуміємо, в якому стані перебуває наш центр міста, і я впевнений, що ми зробимо це все разом. Нехай цей місячник розпочнеться з прибирання вул.Хрещатик, але я кажу - ми повинні зробити це разом", - додав він.

При цьому Макеєнко висловив надію, що, можливо, вдасться домовитися з цього питання з опозицією на зустрічі, яку заплановано на понеділок. "Ми говоримо про те, що у нас - тільки переговори, тільки домовленості, іншого бути не може. Це політична складова, і тут потрібно не перегнути, але і не запізнитися - це питання треба вирішувати", - заявив голова КМДА.

Відповідаючи на питання, чи може він назвати дату, на яку планується призначити суботник, Макеєнко заявив: "Ми готові хоч завтра, тому що це питання видно всім, в якому стані знаходиться вул.Хрещатик".

- "Тітушки" зібралися в центрі Києва - для розбору барикад біля КМДА

Нагадаємо, що порядок і чистоту на Хрещатику повністю забезпечують активісти Майдану. Суботник востаннє тут проводили 8 лютого. Однак у той же день близько тисячі людей, що назвалися киянами, підійшли до Хрещатика з боку Бассарабської площі з метою розібрати барикади і "навести лад". Їм назустріч вийшли кілька тисяч людей самооборони Майдану і не дали їм пройти. !zn

Читайте також:

Архітектори готові безкоштовно відновити Маріїнський парк після "Беркута" і "тітушок"

Комунальники вимагають від протестувальників звільнити КМДА

Макеєнко сподівається звільнити КМДА мирним шляхом