UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Норвегії на 2 тисячі євро оштрафували прем'єрку — вона порушила одне з правил карантину

Тим часом Велика палата КСУ розглянула питання про штраф для президента Зеленського через 10 місяців після кави у Хмельницькому. 

Прем'єр-міністерка Норвегії Ерна Солберг отримала штраф на суму 2 тисячі євро за святкування свого дня народження в колі рідних. За даними поліції, чиновниця не змогла під час дійства дотримуватися правил соціального дистанціювання. Про це пише Reuters

Вартість штрафу становить 20 тисяч норвезьких крон, що дорівнює 2 тисячам євро. 

"Хоча в більшості таких випадків поліція не виставляла б штрафу, прем'єр-міністр перебуває на передовій роботи уряду щодо введення обмежень", - повідомили в поліції. 

Сама Солберг вже вибачилася за те, що порушила правила карантину. На її 60-те день народження вона запросила 13 гостей, тоді як уряд видав заборону на проведення святкування за участі понад 10 людей. 

"Ми запланували вечерю в ресторані, який, на нашу думку, відповідав коронавірусним рекомендаціям. Це було в ресторані, де ми забронювали три окремих столики і дотримувалися дистанції", - сказала Солберг.

Таку поведінку своєї колеги розкритикував міністр охорони здоров'я Норвегії. 

Читайте також: Депутати планують штрафувати українців за недотримання карантину

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час поїздки до Хмельницького в червні 2020 року завітав у одне з місцевих кафе і сфотографувався з чашкою кави в залі закладу. Поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) на власника кафе в Хмельницькому і його відвідувачів.

Конституційний суд України відкрив конституційне провадження у справі про можливості залучення до адміністративної відповідальності президента Володимира Зеленського за порушення карантинних обмежень. Велика палата КСУ розглянула провадження лише через 10 місяців після інциденту.