UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нікополі до виборчих списків потрапили жителі зруйнованого будинку — поліція

Правоохоронці відкрили провадження за статтею про подання недостовірної інформації до Держреєстру виборців.

Правоохоронці Дніпропетровщини відкрили кримінальне провадження за фактом фальсифікації списку виборців, повідомив відділ комунікації поліції області. Правоохоронці отримали повідомлення про велику кількість осіб, які зареєстровані в неіснуючому будинку.

"2 квітня до поліції надійшло повідомлення про те, що за однією адресою в місті Нікополі зареєстрована велика кількість осіб. Правоохоронці виїхали на місце та встановили, що за вказаною адресою в місті Нікополі розташований зруйнований будинок", - повідомили в поліції.

Зараз правоохоронці встановлюють осіб, які причетні до фальсифікації списків виборців, що використовувалися під час першого туру виборів президента України.

Даний факт кваліфікували за ч. 1 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органів Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Читайте також: Спостерігачі зі США не помітили суттєвих порушень у першому турі виборів президента України

Як повідомлялося, станом на 1 квітня поліція отримала 2605 повідомлень від громадян про порушення в день голосування на виборах президента України. Правоохоронці зареєстрували 61 кримінальне провадження і склали 33 протоколи про адміністративні правопорушення.

У неділю, 31 березня, відбувся перший тур виборів президента України. Для голосування на 199 територіальних округах в Україні і одному закордонному були відкриті майже 30 тисяч виборчих дільниць. Явка виборців склала 63,48%, у виборах взяли участь понад 18 мільйонів українців. На пост глави держави претендували 39 кандидатів.

Жоден з кандидатів не зміг заручитися підтримкою абсолютної більшості виборців. За підсумками обробки ЦВК 95% протоколів, Зеленський отримав 30,23%, а Порошенко - 15,95% голосів виборців.

Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня.