UA / RU
Підтримати ZN.ua

«У нас все було чудово, поки нас не прийшли рятувати»: Віталій Кім звернувся до росіян

Голова Миколаївської ОДА закликає не вірити пропаганді, аналізувати інформацію та робити висновки самостійно.

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім вийшов в етер YouTube-каналу «Навальний LIVE», розповів про війну в Україні та мету путінської «спецоперації».

Ведуча попросила Кіма прокоментувати пропагандистські тези Міноборони РФ про те, що в Україні проводиться «денацифікація» нібито для «захисту російськомовного населення».

«(Сказати) людям? Чиїм людям? У Росії? Що сказати – не вірити державній пропаганді лише тому, що це є державна пропаганда» - відповів Кім.

Він нагадав, що до вторгнення Росії в Україні жили щасливі люди, в країні були цілі будинки, асфальтовані дороги. І ніхто не страждав від уявного утиску.

«У нас щасливі люди були, у нас президент тієї нації, проти якої ми «типу» боремося. Моє прізвище – Кім, мої родичі із Казахстану. Ми розмовляємо російською, українською, знаємо три-чотири мови. У нас все було чудово, допоки нас не прийшли рятувати. Тож марення сивої кобили», - наголосив Віталій Кім.

Чиновник назвав «катастрофою» дії російських військових в Україні. Окупанти грабують, гвалтують, відбирають майно та скоюють інші воєнні злочини, отримавши «добро» від своїх командирів.

Що не вкладається в пропагандистський наратив про «обстріли лише військових об'єктів» та «захист мирного населення».

Але російська пропаганда здатна за 20 років «зробити в голові дірку», вважає Кім. Альтернативи їй немає, а голоси тих, хто здатний мислити та бачити реальний стан справ, майже не чути.

«Ті, хто розуміється на НЛП, що таке «нав'язування ідеї», того нудить від телебачення, яке показують у Росії. Але воно працює з часом. І люди звикають до цього способу прийому інформації. Я прошу всіх аналізувати, що відбувається, намагатися самому думати і вникати», - звернувся до росіян голова ОДА.

Кім також наголосив на готовності українців сваритися, обираючи свого політичного фаворита, але об'єднуватися проти спільного ворога, коли країні загрожує небезпека.

«Ми всю свою історію виборюємо незалежність. Ми голосуємо, обираємо президентів та депутатів, але коли прийшов російський окупант, то всі об'єдналися на 100% та вийшли проти. «ОПЗЖ» проросійська, (Петро) Порошенко, (Володимир) Зеленський – всі партії забули, що таке чвари, суперечки, і воюють проти російського окупанта», - зазначив він.

Кім нагадав, що війна невигідна не лише Україні, а й Росії: гинуть російські військові, руйнується економіка. «Я вам наперед говорю – її називатимуть «Ганебна війна Росії»», - підсумував він.

Читайте також: Глава МЗС України назвав нахабною брехнею твердження Лаврова про бажання України відновити свій ядерний арсенал

Докладніше про маніпуляції Росії для виправдання агресії щодо нашої країни читайте в статті ексзаступника генерального прокурора України Гюндуза Мамедова «Заборонений прийом: як Росія маніпулює поняттям геноцид» в ZN.UA.