UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС України відреагували на звинувачення словацького прем'єр-міністра Роберта Фіцо на адресу українських військових

Прем'єр-міністр Словаччини сказав, що в Україні воюють "нацистські війська" 

У понеділок, 9 вересня, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час відвідування Музею Голокосту в місті Середь заявив, що в Україні воюють "нацистські війська", але міжнародна спільнота цього не помічає.

У МЗС України прокоментували звинувачення прем'єра на адресу українських військових.

Читайте також: Фіцо похвалив Орбана і пошкодував, що не поїхав з ним до Москви

"У Києві розчаровані заявою Прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо на адресу українських воїнів, яка йде всупереч існуючому рівню довіри та взаємодії між Україною та Словаччиною. 

Українські воїни нині захищають своїх рідних, домівки та країну, а також всю Європу та вільний світ від російських загарбників, позначених латинськими літерами «Z» — символом фашистської естетики сучасної Росії. Для українців протидія російській агресії є продовженням історії опору нашого народу тоталітарним режимам у минулому столітті", - зазначено у заяві пресслужби МЗС.

Речник пресслужби Георій Тихий нагадав, що у ХХ столітті український народ поніс багатомільйонні втрати у боротьбі з нацизмом. Мільйони українців чинили збройний спротив у складі різних регулярних армій та рухів опору на боці антигітлерівської коаліції та зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. 

Представник МЗС нагадав про історію Голокосту в Україні, під час якого нацисти винищили близько півтора мільйона українських євреїв, а понад 2600 українців внесені до списку Праведників народів світу.

"Розраховуємо на обʼєднання зусиль Словаччини та всіх наших європейських партнерів у протидії новітньому російському злу, яке принесло на українську землю звірства, небачені з часів Другої світової війни", - підкреслив представник МЗС у коментарі.

Читайте також: Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо виконує вказівки Росії — Надь

Він також підтвердив готовність Києва до подальшого конструктивного діалогу, "який відповідає традиційно теплим і добросусідським відносинам між словацьким і українським народами".