UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС України назвали головну перепону вступу України в ЄС і НАТО

Членство України в ЄС та НАТО - це лише питання часу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що головною перепоною вступу Україну в ЄС та НАТО є бачення окремими країнами ЄС і НАТО України крізь призму їхніх відносин з РФ, сказав  міністр в інтерв’ю німецькому виданню Die Zeit.
"І тому мій меседж до них простий: сприймайте Україну за її власними якостями та чеснотами. Ми заслуговуємо на те, щоб на Україну дивилися як на Україну. Відносини з Росією - це одне, відносини з Україною - це інше", - підкреслив Кулеба.
Кулеба зазначив, що членство України в ЄС та НАТО - це лише питання часу.
"Україна - природна частина європейської та євроатлантичної спільноти. Ми розуміємо, що в ЄС існує певний скепсис щодо подальшого розширення. І що країна має відповідати всім Копенгагенським критеріям, яких ми досягнемо. Втім, не це головна перепона для нашого членства в ЄС", - наголосив глава МЗС.
Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що Євросоюз зараз переживає не найкращі часи, тому необхідно тверезо оцінювати шанси України стати його членом.
Міністр оборони України Олексій Резніков під час візиту до  США заявив, що питання вступу України до НАТО поки не стоїть на порядку денному.