UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС пообіцяли назвати дату зустрічі Порошенка з Трампом найближчим часом

При підготовці зустрічі сторони обговорювали формат участі США у процесі врегулювання конфлікту у Донбасі.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив, що Київ і Вашингтон погодили зустріч президентів України і США Петра Порошенка та Дональда Трампа, але не став називати її дату.

"Зустріч відбудеться, звичайно, ми її готуємо. Але ми повинні витримати інтригу", – повідомив глава МЗС журналістам у середу ввечері, 14 червня.

За словами міністра, дата буде озвучена найближчим часом представниками Банкової та Білого дому.

"Найближчим часом голова прес-служби українського президента Святослав Цеголко зробить відповідну заяву. Синхронно з нашими американськими друзями. Зараз ми працюємо над змістовною частиною промови", – уточнив дипломат.

Він також повідомив, що до порядку денного зустрічі президентів включені питання виконання Росією Мінських домовленостей, ситуації в анексованому Криму, доступу міжнародних спостерігачів на окупований півострів.

"Ми працюватимемо над тим, щоб узгодити логіку нашої взаємодії щодо тиску на Росію", – зазначив очільник МЗС.

Крім того, глави держав обговорять поглиблення двостороннього співробітництва, сприяння США українським реформам, зокрема, у сфері національної безпеки й оборони.

Клімкін нагадав, що під час підготовки зустрічі Київ і Вашингтон погоджували формат участі США у процесі врегулювання конфлікту у Донбасі.

"Нам було перед цією зустріччю важливо домовиться з американськими партнерами щодо їх формату включення: буде це паралельний формат чи це буде формат взаємодії на певних рівнях з нормандським форматом. Тому чекайте найближчим часом багато важливих новин" – підсумував міністр.

Читайте також: У посольстві України у Вашингтоні назвали ймовірну дату зустрічі Порошенка з Трампом

Нагадаємо, 14 червня видання "Європейська правда", посилаючись на джерела в дипломатичних колах, повідомило, що наступного тижня у Вашингтоні відбудеться зустріч президентів США і України Дональда Трампа та Петра Порошенка.

11 травня голова МЗС України Павло Клімкін зустрівся із президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майком Пенсом. Клімкін під час візиту до Вашингтону обговорював можливість залучення США до "нормандського формату".

Крім того, Клімкін неодноразово повідомляв про підготовку візиту президента України Петра Порошенка у Вашингтон і його зустрічі з Трампом.

Детальніше про візит Клімкіна до Білого дому та його результати читайте в матеріалі Тетяни Силіної "Трикутник в овальному кабінеті" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".