UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МВС розкрили подробиці замаху на Шефіра: злочинець-професіонал діяв не один

За словами заступника міністра внутрішніх справ, у слідства немає сумнівів, що метою злочинців було вбивство помічника президента.

Вогонь по автомобілю першого помічника президента Сергія Шефіра вів злочинець-професіонал, який діяв не один. У цьому слідство переконане, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

«Ми досить чітко розуміємо, що злочинець був не один. Ми маємо уявний портрет: зріст, вага і інші сліди, які ми встановили під час слідчих дій. Вони віддані на відповідні експертизи», - заявив він в ефірі телеканалу «Україна» увечері в п'ятницю, 24 вересня.

Єнін уточнив, що злочинці чекали автомобіль в засідці і протягом чотирьох секунд було випущено близько 20 куль. 15 з них вразили автомобіль, дві - потрапили водієві в ногу.

За версією слідства, злочинець стріляв у водія, щоб зупинити автомобіль і потім добити його і пасажира.

Заступник міністра додав, що сприяння українським правоохоронцям у розслідуванні замаху на Шефіра надасть ФБР.

Єнін зазначив, що іншу відому слідству інформацію він озвучувати не може, щоб нею не скористалися злочинці.

Читайте також: У Шефіра стріляли, щоб політичне вбивство створило атмосферу страху для президента і його оточення — Геращенко

Вранці 22 вересня невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра. Він не постраждав, водій отримав кульові поранення ноги.

Шефір разом з керівниками МВС і поліції дав спільний брифінг, під час якого назвав замах на себе спробою залякати вищий ешелон влади. Керівник Нацполіціі Ігор Клименко озвучив три основні версії мотивів злочину: політична діяльність потерпілого, спроби тиснути на чинне керівництво країни і спроби дестабілізувати ситуацію в Україні. Кримінальне провадження зареєстрували за ст. 115 ККУ - замах на вбивство двох і більше осіб.

Президент Володимир Зеленський назвав замах на свого близького друга невдалою спробою залякування і пообіцяв «жорстку відповідь».