UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мукачевому громада не пускала до міськради депутатів ОПЗЖ, їх побила поліція

За словами координатора Волонтерського координаційного центру ua.help, один із побитих потрапив до реанімації з гіпертонічною кризою та травмами від рук поліції.

Громада не пропустила на сесію Мукачівської міської ради депутатів від забороненої в Україні партії «Опозиційної платформи – За життя», повідомив координатор Волонтерського координаційного центру ua.help Олександр Аронець. Він також заявив, що правоохоронці застосували силу до громади.

«Сьогодні у Мукачівській міськраді відбувся хороший прецедент. Громада не пропускала на сесію міськради депутатів від ОПЗЖ. Власне, на виконання указу президента та рішення РНБО, які припинили діяльність цієї партії. І це дуже правильно. Нехай публічно виходять з партії та оголошують про припинення існування фракції, як це зробили депутати ОПЗЖ окупованого Херсона, а тоді хай працюють на громаду (після того, як поспілкуються з СБУ, звісна річ)», – йдеться у повідомленні.

Водночас Аронець заявив, що поліція побила громаду, яка не допускала депутатів на сесію. Попри те, що є рішення РНБО про заборону партії.

«Ба більше, за інформацією ЗМІ побили навіть нардепа Балогу, який також намагався не допустити регіоналів на сесію, після чого той потрапив до реанімації з гіпертонічною кризою та травмами від рук поліції. За словами місцевих, колаборантів з ОПЗЖ поліція захищала за вказівкою Віктора Микити, голови ОДА», – зазначив Аронець.

Він підкреслив, що сьогодні в Україні війна і політичні «розборки» в міських радах є неприпустимими. 

«Але колаборантів, які роками торгували Україною, слід ставити на місце. Тим паче коли є указ президента. То ж, пане Віктор Микита, як і всі інші голови військово-цивільних адміністрацій - зараз чудовий і можливо єдиний шанс знищити 5 колону кремля. Займіться цим, це ваш прямий обов’язок», – додав Аронець.

Читайте також: Четверо депутатів ОПЗЖ заявили про вихід із фракції

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони України вирішила, враховуючи повномасштабну війну, призупинити будь-яку діяльність низки політичних партій на час воєнного стану. А саме: «Опозиційна платформа — За життя»; «Партія Шарія»; «Наші»; «Опозиційний блок»; «Ліва опозиція»; «Союз лівих сил»; «Держава»; «Прогресивна соціалістична партія України»; «Соціалістична партія України»; «Соціалісти»; «Блок Володимира Сальдо».

Водночас за словами першого віцеспікера Олександра Корнієнка, у Верховній Раді працюють над документом, який дозволить за народною ініціативою відкликати із місцевих рад депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій.