UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Москві починають погрожувати Молдові через ситуацію з Придністров'ям

Досі країни не контактували щодо ситуації там. 

Прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков заявив, що РФ дуже уважно слідкує за ситуацією в Придністров'ї. За даними росЗМІ, він зауважив, що новини, які надходять звідти, викликають стурбованість.

"У президента РФ Владіміра Путіна поки що не планують контактів з президентом Молдови Майєю Санду", - додав Пєсков. 

Тим часом заступник міністра закордонних справ РФ Андрєй Руденко заявив, що Москва сподівається уникнути сценарію, за якого їй доведеться втрутитися у конфлікт між Молдовою та так званою "ПМР". За його словами, Москва поки що не мала контактів з Кишиневом. 

"Нам дуже не хотілося б, щоб у результаті розслідування з'ясувалося б, що за цим стоять ті самі сили, які провокують насильство у сусідніх регіонах. Розслідування буде проводитися за всіма необхідними параметрами, і сподіваємось, що причини будуть встановлені і відповідальні будуть покарані", — висловився Руденко.

Читайте також: Президент Молдови скликає засідання Радбезу через напружену ситуацію в невизнаному Придністров'ї

Нагадаємо, Росія планує не лише встановити контроль над усією територією Донбасу, але й повністю захопити південь України, аби пробити собі сухопутний коридор до Криму і Придністров’я, де буцімто "утискають російськомовних".