UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Moderna відповіли, чи є вакцина стійкою до штаму "Дельта"

В Індії препарат вже використовують для екстрених щеплень. 

Компанія-виробник вакцини проти коронавірусу Moderna повідомила, що їх препарат є стійким проти мутованого коронавірусу "Дельта". Про це повідомляє пресслужба компанії. 

Там пояснили, що вакцина виробляє в організмі людини титри антитіл, які нейтралізують вірусні частинки усіх штамів. Це ж відбувається під час зараження "Дельтою", хоча в цьому випадку таки спостерігається "незначне скорочення титрів". Але таке ж стається й при зараженні іншими мутованими варіантами ковіду, які вперше виявили в Індії чи Бразилії. 

У компанії також наголосили на важливості продовжувати вакцинацію населення. Виконавчий директор Стефан Бансель розповів, що в Індії вже затвердили екстрене використання препарату від Moderna для громадян, які старші 18 років. 

Читайте також: Moderna заявляє про ефективність її COVID-вакцини для дітей 12-17 років

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров'я 1 травня схвалила для екстреного використання вакцину проти коронавірусу Moderna.

На початку червня в Ізраїлі у невеликої кількості молодих чоловіків, які зробили вакцину COVID-19 від Pfizer або Moderna, виявили міокардит (запалення серцевого м'яза).

В середині червня США працівники Центру контролю і профілактики захворювань (CDC) провели дослідження, результати якого підтвердили, що вакцини проти ковіду від компаній Pfizer і Moderna можуть викликати запалення серця у молодих чоловіків.