UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мін'юсті заявили про відсутність у ЄС претензій до темпів імплементації законів України

Європейський Союз влаштовує графік імплементації законодавства України до законодавства ЄС, зазначив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

В Євросоюзі не мають претензій до темпів виконання графіка імплементації законодавства України до законодавства ЄС, заявив заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов, повідомляє "Укрінформ".

"В дійсності вони (в ЄС, – ред.) добре проінформовані, і, звичайно, стежать і допомагають нам там, де з якихось причин у нас ще не до кінця імплементовані норми. Певні з них насправді мають бути імплементовані пізніше. Претензій з точки зору імплементації немає", - сказав Пєтухов.

Він зазначив, що графік імплементації законодавства України до законодавства ЄС розтягнутий на кілька років, і в ньому є певні пріоритети.

"Тому вони спостерігають, ми спілкуємося і працюємо в такому щоденному робочому режимі з усіх питань. Зараз якогось питання, яке б викликало у них велику стурбованість, немає", - зазначив заступник міністра юстиції.

Раніше в урядовому офісі координації європейської та євроатлантичної інтеграції заявили про те, що минулого року Україна виконала 29% зобов'язань 2016-го року, а також 41% зобов'язань, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС на 2017 рік.