UA / RU
Підтримати ZN.ua

У «ЛНР» вже вимагають вивести українські війська з Луганської області

Так званий віце-спікер «парламенту» самопроголошеної «Луганської народної республіки» Дмитро Хорошилов вимагає від України відвести війська до адміністративного кордону Луганської області.

«Наша територія — вся Луганська область, ми закликаємо Україну добровільно відвести війська, інакше буде вжито заходів», — заявив він.

Напередодні президент Росії Владімір Путін офіційно визнав "суверенітет" ним же створених та керованих терористичних воєнізованих угруповань "ДНР" та "ЛНР". Формулювання підписаного тексту мають ризики, які можуть бути використані Кремлем для розв'язання "виправданого" масштабного наступу на територію України. 

Водночас у підписаних Путіним указах немає фрази про те, що "ДНР/ЛНР" визнаються у нинішніх межах, а це залишає можливість для претензії на всю територію Донецької та Луганської областей.

Вранці у вівторок голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Калашніков заявив, що так звані «республіки» «ДНР» та «ЛНР» будуть визнані Росією у межах Донецької та Луганської областей України, оскільки це "відповідає рішенню референдуму республік".