UA / RU
Підтримати ZN.ua

У КВУ вважають, що вибори у Василькові оскаржать у суді незалежно від імені переможця

У комітеті виборців не виключають, що кандидат, який програв, може спробувати оскаржити результати виборів.

Вибори мера Василькова (Київська область) можуть бути оскаржені в суді незалежно від того, хто здобуде перемогу. Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Можуть бути спроби оскарження. Той, хто програє, може спробувати оскаржити результати", - заявив Черненко. За його словами, вибори у Василькові проходять з порушеннями. Так само спостерігається втручання народних депутатів України у виборчий процес. Окрім того, КВУ відзначає низьку явку виборців.

Також він не виключив, що у Верховній Раді будуть створені тимчасові слідчі комісії щодо цих виборів.

У цілому Черненко зазначив, що вибори у Василькові пройшли з порушеннями. "Вибори у Василькові відбулися важко, з низькою явкою виборців та втручанням народних депутатів у виборчий процес", - сказав голова КВУ.

Нагадаємо, що від опозиції у мери Василькова балотується Сергій Сабов, який неодноразово заявляв про погрози на свою адресу. Від Партії регіонів у Василькові балотується Володимир Сабадаш. Також у виборах бере участь колишній мер міста Сергій Попович. Всього - понад 20 кандидатів. Опозиція неодноразово заявляла про спроби зриву виборів Василькові, зокрема через відмову в реєстрації Сергія Сабова і ближче до дати голосування. Однак у Комітеті Виборців України вважають, що підстав для зриву виборів немає. !zn

Читайте також:

На виборах у Василькові зафіксовані перші "каруселі" і "мертві душі"

Депутата від "Свободи" вивели з дільниці в Василькові після скандалу з членами ДВК

У КВУ вважають, що влада проводить вибори там, де їй вигідно