UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кулеби підтвердили інформацію ZN.UA про китайську ноту в зв'язку з санкціями проти інвесторів «Мотор Січ»

У міністерстві не стали розкривати зміст документа, пославшись на конфіденційність дипломатичного листування.

Міністерство закордонних справ України підтвердило, що отримало від МЗС КНР ноту в зв'язку з санкціями, які Україна слідом за США ввела проти китайських інвесторів «Мотор Січ». Першим про це повідомило ZN.UA в день отримання ноти 1 лютого.

«Дійсно, МЗС України отримало ноту від китайської сторони щодо ситуації навколо «Мотор Січ», - повідомив речник зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко в коментарі інформагентству «Інтерфакс-Україна» у вівторок, 2 лютого.

Розкривати зміст документа в МЗС не стали, пославшись на конфіденційність дипломатичного листування.

«Нота є конфіденційним дипломатичним листуванням, тому її зміст розголошувати не можемо. Міністерство поінформувало державні органи, що займаються цією справою, про документ», - пояснив Ніколенко.

Він також підкреслив, що офіційний Київ як і раніше налаштований вирішувати всі питання, що стоять на порядку денному відносин України та Китаю.

Як уже повідомляло ZN.UA, в китайській ноті висловлена стурбованість діями української влади відносно китайських інвесторів "Мотор Січ". Зокрема застосуванням санкцій проти китайських компаній та їхнього менеджменту.

Читайте також: Китай зробив першу публічну заяву про санкції України проти інвесторів «Мотор Січ»

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав два укази, якими ввів в дію рішення РНБО від 28 й 29 січня про санкції проти китайських інвесторів "Мотор Січ".

Санкції України проти компанії Skyrizon - інвестора в виробництво українських авіаційних двигунів "Мотор Січ" - передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій, запобігання виведення капіталів за межі України, заборона угод з цінними паперами, емітенти яких знаходяться під санкціями.

31 січня збори акціонерів "Мотор Січ" в Запоріжжі перервали співробітники Служби безпеки України.

Чому Україна ввела санкції проти китайських компаній? Які можуть бути наслідки цього рішення? Як указ позначиться на підприємстві? Подробиці читайте у статті Володимира Кравченка «Санкції тишком-нишком».