UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кривому Розі затримали початок футбольного матчу заради Зеленського. В ОП кажуть, що через Помпео

Затримали офіційний матч майже на годину

У Кривому Розі відклали майже на годину початок офіційного матчу першого попереднього раунду Кубка України між "Кривбасом" і "Черкащиною" через запізнення президента Володимира Зеленського, який повинен був його відкривати символічним першим ударом по м'ячу.

Також перед початком гри Зеленський відвідав роздягальню обох команд і поспілкувався з гравцями. Футболісти подарували йому іменну командну футболку з номером 12.

Пізніше пресслужба Офісу президента повідомила, що графік Зеленського змінили через термінової розмови з держсекретарем США Майком Помпео.

Як зазначається, розмова між ними відбувся відразу після прибуття Зеленського в аеропорт Кривого Рогу.

"Відповідно, кілька зрушили інші пункти програми робочої поїздки президента в Дніпропетровській області. Зокрема, це зумовило і затримки з відвідуванням футбольного стадіону" Гірник ", де після відродження грав свій перший матч ФК" Кривбас ". До речі, нагадаємо, що зміни в робочому графіку глав держав через термінових переговорів досить поширеною практикою, з розумінням сприймається будь-яким демократичним суспільством ", - повідомила прес-служба ОП.

Нагадаємо, в кінці червня під час відкриття футбольного поля "Дніпро" в Херсонській області Зеленський розповів, що доручив своєму колишньому колезі по «95 кварталу», народному депутату від партії "Слуга народу" Юрію Корявченкову (став популярним як Юзик) відновити роботу футбольного клубу "Кривбас".

"Відновлення" клубу ж сталося шляхом перейменування ФК "Гірник" в "Кривбас"