UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі зробили прогноз щодо закінчення війни в Україні

Лавров продовжує заявляти про нібито "мілітаристські устремління" в діях української влади. 

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров заявив, що війна на Донбасі далека від завершення. Як повідомляють росЗМІ, чиновник продовжує звинувачувати в цьому Україну. 

Він вважає, нібито наша влада не робить нічого, аби врегулювати конфлікт на сході країни "на безальтернативній основі мінського "Комплексу заходів".

"Триваюча в Україні вже восьмий рік війна далека від завершення", - заявив він. 

Російському міністру також здається, що в діях української влади є "мілітаристські устремління".

Читайте також: Гармаш про інформаційні вкиди Росії: "Такі заяви потрібно сприймати серйозно"

21 грудня міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу заявив про те, що нібито на Донбасі присутні "понад 120 співробітників американських приватних військових компаній (ПВК)". Також він вважає, що в Авдіївку та Лиман (колишній Червоний Лиман) привезли "резервуари з невстановленими хімічними компонентами", які можуть бути використані для "вчинення провокацій".

Нагадаємо, під час щорічної пресконференції президент РФ Владімір Путін звинуватив нашу країну у підготовці нападу на бойовиків "Л/ДНР", а Захід у спробах завадити РФ втрутитися. На це одразу ж відреагували в МЗС України, закликавши Москву краще спрямувати усі зусилля на дипломатичне врегулювання ситуації на Донбасі.  

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута "Мінська": три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".