UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі вважають, що Росія першою ніколи ні на кого не нападала

Спікер Кремля Дмітрій Пєсков продовжив слідом за Путіним продукувати спірні сентенції.

Прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков, в етері одного з російських телеканалів заявив про те, що Росія ніколи першою ні на кого не нападала. Цитату Пєскова наводить ТАСС.

Відповідаючи на запитання журналіста, про те, чи Росія прораховує кроки інших держав через напруженість останніх місяців, спікер Кремля відповів:

“Твердження про можливе вторгнення Росії в Україну — порожнє та безпідставне нагнітання напруженості. Росія ні для кого не становить загрози. Росія ніколи першою ні на кого не нападала.

Після отриманої відповіді представник російської преси не поцікавився у Пєскова, що робила Росія в Грузії у 2008 році, а також не поставив уточнюючого запитання про походження ”зелених чоловічків” у Криму в 2014, не запитав журналіст і про те, звідки з'явилися танки, міномети та ракетні комплекси у вчорашніх "шахтарів та трактористів" Донбасу.

 

Секретар РНБО Олексій Данилов закликав країни Заходу надати Україні військову допомогу, а проти Росії застосувати превентивні санкції за агресію на Донбасі.

Читайте також: Спроби режиму Путіна дестабілізувати безпеку в Європі потрібно припинити – голова Міноборони Естонії

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив, що близько 52 батальйонних тактичних груп РФ здійснюють рух уздовж кордону з Україною.