UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі прокоментували інформацію про підготовку зустрічі очільників МЗС нормандської четвірки

Лише після неї можна буде робити прогнози щодо переговорів лідерів країн. 

У Кремлі підтвердили, що зараз триває підготовка до зустрічі міністрів закордонних справ країн нормандської четвірки. Про це росЗМІ розповів прессекретар господаря Кремля Дмітрій Пєсков, проте він не назвав дати переговорів. 

"Вчора була телефонна розмова. Путін говорив з (канцлером ФРН Ангелою - ред.)] Меркель і (президентом Франції Емманюелем - ред.) Макроном. Вони домовилися активізувати роботу в плані підготовки до зустрічі. Вони домовилися провести консультації в рамках "нормандської" четвірки на рівні міністрів закордонних справ. Має бути ще узгоджений час", — зазначив він.

За словами Пєскова, саме після цієї зустрічі можна буде говорити про перспективи саміту лідерів Нормандії. Він, вже традиційно, зазначив, що Москва не бачить прогресу у виконанні Мінських та попередніх нормандських  домовленостей. 

Читайте також: Зустріч нормандської четвірки з Меркель може відбутися в онлайн-форматі — росЗМІ

Як повідомлялося, 12 жовтня президент Володимир Зеленський провів переговори в форматі відеоконференції з президентом Франції і канцлером Німеччини щодо мирного врегулювання ситуації в Донбасі і підготовці до проведення чергового саміту "нормандської четвірки".

Лідери трьох держав обговорили теми, які можуть бути розглянуті на саміті лідерів країн Нормандського формату. В ході можливої зустрічі планують досягти домовленості для забезпечення стійкого миру в Донбасі.

Після розмови із Зеленським, Макрон і Меркель обговорили з президентом РФ прогрес у виконанні зобов'язань, взятих на себе під час Паризького саміту в грудні 2019 року, і погодилися з необхідністю детального обговорення стану їх виконання під час наступної зустрічі.