UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Клімкіна прокоментували результати екзит-полу на референдумі у Нідерландах

В українському МЗС сподіваються, що рішення голландського уряду буде відповідати інтересам і Амстердама, і Брюсселя і Києва.

Міністерство закордонних справ України нагадує, що референдум у Нідерландах є консультативним, а також сподівається, що реакція голландського уряду на його результати буде зваженою.

"Ми взяли до уваги попередні результати екзит-полу референдуму в Королівстві Нідерланди щодо угоди про асоціацію між Україною і ЄС", – повідомила прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца.

Вона також нагадала, що остаточне рішення про ратифікацію Угоди після внутрішніх дискусій і процедур прийматиме голландський уряд.

"Розраховуємо, що це рішення буде відповідати інтересам України, Нідерландів та Європи", - резюмувала спікер МЗС.

У вівторок, 5 квітня в Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Згідно з результатами екзит-полу, ратифікацію угоди про асоціацію підтримали 36% виборців, 64% – проголосували проти. Явка склала 32%. Похибка опитування – 3%.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що якщо референдум буде визнаний таким, що відбувся, його результати призведуть до наслідків.

Детальніше про політичні відносини Нідерландів та України, а також позицію Амстердама щодо антиросійських санкцій читайте у спецпроекті "Викрадення Європи. Нідерланди".