UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Київ прибули аудитори США, щоб проконтролювати використання допомоги

Також Вашингтон посилив нагляд з боку свого посольства.

Протягом поточного тижня в місті Києві працюють аудитори зі Сполучених Штатів Америки, щоб переконатися, що надана Україні військова допомога від США використовується за призначенням і не перенаправляється. Про це заявила заступниця державного секретаря з політичних питань Вікторія Нуланд під час слухань у Сенаті.

"Адміністрація (президента Джо Байдена – ред.) залишається сфокусованою на тому, щоб будь-яка допомога чи зброя використовувалася лише за призначенням. Ми збільшили персонал нашого посольства для технічного нагляду. Ми також працюємо зі Світовим банком, консалтинговою компанією Deloitte і групою урядових аудиторів США, які фактично перебувають у Києві цього тижня", – розповіла вона.

Водночас Нуланд висловила підтримку останнім "важливим реформам і антикорупційним заходам" української влади. 

Читайте також: "Державні ресурси мають слугувати народу": посол Брінк про скандал з закупівлями Міноборони

Представниця Держдепартаменту США розповіла про посилення контролю за використанням спрямованої в Україну допомоги на тлі закликів членів Республіканської партії вжити додаткових заходів щодо нагляду за підтримкою нашої держави.

Раніше в Білому домі запевнили, що звинувачення в корупції, які призвели до низки звільнень в українській владі, не стосуються мільярдів доларів військової та гуманітарної допомоги, наданої Сполученими Штатами Америки.