UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві призначено нового прокурора

Новим прокурором Києва призначено позаштатного радника голови ОП Єрмака.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова призначила прокурором Києва Олега Кіпера, який був представлений колективу у понеділок, 27 липня. Про це повідомила пресс-служба Офісу генпрокурора. Олег Кіпер змінив в. о. Романа Говду.

Сьогодні генеральний прокурор Ірина Венедіктова під час подання Кіпера зазначила, що від нового керівника столичної прокуратури чекає ефективної і злагодженої роботи.

“Завдань багато, але сподіваюся, що колектив столичної прокуратури, працюючи єдиною командою, забезпечить їх ефективне виконання, а результати будуть відповідати запитам  суспільства”, — передає її слова прес-служба прокуратури Києва в Facebook.

У свою чергу, Олег Кіпер подякував за довіру і сказав, що докладе максимум зусиль для ефективного виконання поставлених завдань.

Читайте також: Генпрокурорка Венедіктова заблокувала розслідування у справі голови ОАСК Вовка — джерело

До недавнього часу Кіпер працював позаштатним радником глави Офісу президента Андрія Єрмака. У часи президентства Віктора Януковича Кіпер обіймав посаду заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ. У зв'язку з цим потрапив під люстрацію і був звільнений з органів прокуратури.

Кіпер розпочав роботу в органах прокуратури розпочав у 2001 році. Обіймав посади слідчого Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області, прокурора відділу прокуратури Одеської області, прокурора відділу Генеральної прокуратури України, начальника управління прокуратури Івано-Франківської області, заступника прокурора Івано-Франківської області, заступник начальника управління - начальника відділу Генеральної прокуратури України. 9 червня 2020 наказом Генерального прокурора був призначений на посаду заступника прокурора Києва.