UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кабмін обіцяють ввести ще одного іноземця

Новий фахівець буде відповідати за боротьбу з корупцією.

Кабінет міністрів має намір призначити заступником міністра юстиції вихідця Грузії чи Литви, заявив в понеділок заступник міністра юстиції Ігор Бондарчук.

"Найближчим часом будуть запрошені іноземні фахівці, які мають досвід успішної побудови правової держави...Це фахівці з Грузії, Литви...найближчим часом у нас в системі Міністерства юстиції з'явиться фахівець....з якоїсь із цих країн....", - цитує його Українська правда з посиланням на "Українські новини".

Бондарчук розповів, що Кабмін на засіданні 10 грудня має намір призначити іноземця заступником міністра юстиції, відповідальним за боротьбу з корупцією. За його словами, отримати українське громадянство перед призначенням він встигне.

На даний момент з п'яти заступників міністра юстиції призначено двоє.

2 грудня Рада затвердила новий склад Кабміну. Министром охорони здоров'я став Олександр Квіташвілі, екс-міністр охорони здоров'я та соціального захисту Грузії, міністром економічного розвитку і торгівлі - уродженець Вільнюса Айварас Абромавічус, міністром фінансів - американка українського проихождения Наталя Яресько.