UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Європі панікують через союз Трампа та Венса — Politico

Він критикує чинну адміністрацію за підтримку України, а ЄС — за залежність від США у сфері військових витрат. 

Ймовірне повернення республіканця Дональда Трампа у Білий дім тепер викликає у Європи ще більше занепокоєння. Причина в тому, що учора політик повідомив, що у випадку своєї перемоги обере віцепрезидентом Джеймса Девіда Венса. Як зазначає Politico, після цього виникає ще більше питань щодо прихильності адміністрації Трампа стосовно українського питання та НАТО.

Співрозмовник видання, коментуючи останні новини зі США, наголосив, що це катастрофа для України

ЗМІ нагадує, що під час інтерв'ю 2022-го Венс зауважив, що йому "все одно, що станеться з Україною так чи інакше". А в лютому цього року під час першого виступу на Мюнхенській безпековій конференції він закликав США переглянути свою підтримку нашої держави, пропустивши зустріч з делегацією з Києва. Також він критикував залежність Європи від США у сфері військових витрат. 

Читайте також: Байден: «Слова про «поцілити Трампа в яблучко» перед замахом є помилкою, але не розпалюванням ворожнечі»

Нагадаємо, президент США Джо Байден назвав кандидата на пост віцепрезидента від республіканців Джея Ді Венса "клоном" Дональда Трампа. Він додав, що, хоча республіканець багато говорить про робітників, він підтримує ідею підвищення податків для сімей середнього класу, одночасно просуваючи ще більше зниження податків для багатих.