UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ISW пояснили, чому росіяни використовують комплекси С-300 по наземних цілях

Це може свідчити про брак ракет або комплектуючих. 

Зенітні ракетні комплекси С-300 призначені для протиповітряної оборони, проте росіяни використовують їх по наземних цілях. В Інституті вивчення війни США пояснили, що таке рішення є неефективним. 

Варто розуміти, що такі ракети, як пояснили фахівці, несуть велике бойове навантаження, тому призначені вони для ураження насамперед літаків. 

Читайте також: Перша сотня бійців ЗСУ пройшла навчання з експлуатації ракетних комплексів HIMARS

До того ж використовуючи ці ракети не за призначенням, росіяни не можуть себе захистити від атак українських ракет та авіації. 

"Інформація про використання Росією ракет С-300 для атак також примітна на тлі повідомлень і вказівок на те, що росіяни відчувають труднощі із захистом від українських пілотованих повітряних операцій і ракетних ударів на південному напрямку", – йдеться в повідомленні.

Отож, в ISW дійшли висновку, що така ситуація може свідчити про брак у рашистів ракет типу "земля-земля" або деталей для наведення систем типу "повітря-повітря". 

Читайте також: У Чорному морі досі перебувають понад 15 ворожих ракет – ОК «Південь»

Нагадаємо, у Forbes розповідали, що станом на 24 лютого в Росії було майже 7000 ракет середньої та ближньої дальності дії (до 5500 км). За чотири місяці війни рашисти вже використали в Україні близько 3000 ракет. Швидше за все, "Калібрів" та "Іскандерів" у РФ залишилося вже небагато.