UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Голосі" повідомили, хто займе місце Вакарчука у Верховній Раді

Свідерська, яка спочатку мала стати членом фракції, вирішила не йти до парламенту.

Замість ексочільника партії “Голос” Святослава Вакарчка, який влітку пішов з Верховної Ради, до складу парламентської фракції приєднається Андрій Шараскін, повідомила пресслужба партії. Щоправда спочатку місце Вакарчука у Раді мала зайняти інша членкиня партії.

“Андрій Шараскін приєднається до фракції “Голосу” в Раді. Андрій Шараскін (позивний "Богема") — доброволець, науковець, режисер та актор. Зараз він очікує на постанову ЦВК про визнання обраним, щоб подати документи і стати народним депутатом”, - йдеться у повідомленні.

З початку серпня 2014 до січня 2016 року Шараскін воював на Сході України. З 2016 року він обіймав посаду заступника командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань. У минулому році він став головою Координаційної ради добровольців та волонтерів Національного Форуму “Трансформація України”.

За участь у захисті Донецького аеропорту Шараскін отримав орден “За мужність” III ступеня та відзнаку президента України — медаль “Учасник антитерористичної операції”. Він також має відзнаку міністра оборони “Знак пошани”.

Спочатку замість Вакарчука зайти до Верховної Ради мала Аліна Свідерська, яка є дружиною ексміністра оборони Андрія Загороднюка. Однак, у коментарі “Українській правді”, прессекретар “Голосу” Ярема Дух повідомив про те, що Свідерська вирішила лишатися в партії, але не йти до парламенту. 

У списку партії “Голос” її прізвище стоїть під 19-м номером, а Шараскіна - під 20-м. Тому він автоматично заходить до Верховної Ради.

Читайте також: "Я не здамся без бою"? Як українці відреагували на вихід Вакарчука з Ради

Нагадаємо, у червні Святослав Вакарчук повідомив про те, що йде з Верховної Ради, але свою присутність в партії збереже. Він написав заяву про складання депутатського мандату. Однак Рада провалила голосування за припинення депутатських повноважень Вакарчука. Тоді Вакарчук вийшов з фракції “Голос” та пояснив таке рішення тим, що народні депутати не залишили йому вибору, відмовившись проголосувати за складення мандата.