UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Гриценка є записи "Беркута", які підтверджують, що розгін Євромайдану було сплановано

За словами Анатолія Гриценка, хоча він і не має довіри до Генеральної прокуратури, проте направить Віктору Пшонці копії файлів.

Жорстокий розгін Євромайдану рано-вранці у суботу, 30 листопада був завчасно спланованим нападом. Про це у своєму блозі написав народний депутат Анатолій Гриценко (фракція "Батьківщина").

"Цієї ночі мені передали записи радіообміну командирів "Беркута" під час нічного штурму Майдану 30 листопада. З радіообміну зрозуміло, що це був заздалегідь спланований напад, з чіткою координацією дій окремих груп спецпідрозділу", - написав він.

- Порошенко знайшов докази підготовки провокаторів в адміністрації президента

"Команди, доповіді, характерні голоси - все це може допомогти слідству відтворити картину злочину, визначити поіменно керівників та окремих виконавців злочинного наказу", - додав депутат.

"Записи мною передано різним людям для збереження в різних місцях. Про факт їхнього отримання я одразу ж повідомив: з трибуни Майдану, близько 2:30 ночі", - зазначив Гриценко.

Він повідомив, що у четвер має намір передати записи до Генпрокуратури.

- Трактор на Банковій міг супроводжувати "Беркут"

"Я теж не маю довіри до нинішньої Генеральної прокуратури, але завтра все-таки офіційно надішлю Віктору Пшонці копію цих файлів. Можливо, вони у нього є, не знаю. Захоче - використає під час слідства. Хоча я впевнений, слідство об'єктивним зараз не буде (ключове слово "зараз"). Чому? Тому що наказ "Беркуту" віддавали зверху. З високого верху", - зазначив Гриценко.

Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович і прем'єр Микола Азаров заявляли, що не приймали рішення про розгін Євромайдану. Відповідальність за силову операцію взяв на себе начальник Головного управління МВС України в Києві Валерій Коряк. Незважаючи на те, що кілька десятків осіб було травмовано у процесі розгону акції, Коряк запевняв, що міліція не була налаштована на агресію. !zn

Читайте також:

ГПУ надасть перші результати розслідування розгону Євромайдану після 9 грудня

Під Київ стягнуто внутрішні війська з інших регіонів

За час Євромайдану зникла 21 людина, дев'ятьох заарештовано

Прокуратура розпочала слідство проти "Беркута" за побиття журналістів на Банковій