UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Голосі" запевняють, що Вакарчук буде залучений у місцеві вибори

За словами Інни Совсун, партійний квиток музикант здавати не буде.

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук, який оголосив про складання мандата народного депутата, продовжить політичну діяльність і буде залучений в місцеві вибори.

"Ми говорили, що ми не будуємо лідерську партію. Святослав завжди говорив, що він йде, щоб завести людей у парламент. Він завів нових людей. І це власне його головне досягнення. Він залишається в партії. Він буде залишатися працювати на місцевих виборах, він не здає партійний квиток", – сказала в коментарі "Громадському" народний депутат від фракції "Голос" Інна Совсун.

Також вона підтвердила, що для Вакарчука робота в Раді "не є тим, що його все життя цікавило".

"Ми розуміємо, що наявність сильного лідера робить його мішенню. Це постійні інформаційні кампанії ... і це часто створює проблеми на рівному місці, де їх могло б не бути. Зі Славою в парламенті або без, ми розуміємо, що наші рейтинги на сьогодні не є оптимальними і нам потрібно працювати над підвищенням і переконувати громадян, що ми хочемо працювати на їх інтереси. Наші рейтинги сьогодні нас не задовольняють", – підсумувала депутат.

Читайте також: У світі почалося найбільше економічне падіння з часів Великої депресії 1930-х років

Партія "Голос" оприлюднила заяву про те, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і керівник Нацполіції Ігор Клименко повинні піти у відставку. Причиною для заяви стала ситуації зі зґвалтуванням в Кагарлику. Зокрема, у зґвалтуванні і тортурах підозрюють начальника сектору кримінальної поліції та оперуповноваженого поліції Вінницької області. Ще одним прецедентом, який привів до збору підписів, стала перестрілка в Броварах, в якій взяли участь близько 100 осіб.

За словами деяких представників партії, саме це стало причиною конфлікту, оскільки Вакарчук був єдиним, хто не підписався проти Авакова. Також він майже відсторонився від партійного життя після того, як головою партії стала Кіра Рудик.