UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держдепі США заявили про готовність посилювати співпрацю з Україною у безпековій сфері

Крім того, у Держдепі зазначили, що продовжують підтримувати Україну в її євроатлантичних прагненнях.

У Держдепі Сполучених Штатів Америки заявили про готовність зміцнювати партнерство з Україною у сфері безпеки та оборони. Відповідну заяву заступниці спікера Держдепу Джалін Портер опублікували на сайті відомства.

"Ми продовжимо зміцнювати наше партнерство - наше партнерство в галузі безпеки з Україною, щоб захистити себе від агресії", - заявила Портер.

Вона також додала, що США продовжують підтримувати Україну і "працюватимуть з нею для досягнення її євроатлантичних прагнень, щоб у всіх українців було світле і процвітаюче майбутнє".

Портер заявила про те, що Сполучені Штати разом з міжнародними партнерами продовжують закликати українських посадових осіб посилити корпоративне управління, щоб держпідприємства України працювали як прозорі та підзвітні установи, керовані кваліфікованим персоналом.

Читайте також: Блінкен назвав свій візит в Україну продуктивним

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен на цьому тижні відвідав Україну. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за підсумком зустрічі з Блінкеном заявив, що його візит є вагомим внеском у безпеку і успіх держав і всього євроатлантичного простору.

Під час прес-конференції з президентом України Блінкен, серед іншого, сказав, що значна кількість військ Росії залишається біля кордонів з Україною. А президент назвав кількість російських військових в Криму, Донбасі і у наших кордонів.

Зеленський ухилився від питання про НАК "Нафтогаз", в той час як Блінкен першою назвав реформу корпоративного управління, яку очікують від Києва. Глава Держдепу США знову нагадав про необхідність боротьби з корупцією в Україні, а Зеленський зазначив, що це буде фундаментальний рік у відносинах між Україною і США.