UA / RU
Підтримати ZN.ua

У депутатки Зінкевич повторно виявили коронавірус

Перший раз вона хворіла пів року тому

Народна депутатка з фракції партії "Європейська солідарність" Яна Зінкевич повторно заразилася на коронавірус COVID-19.

"Сьогодні ми здавали усією фракцією аналізи на коронавірус. На жаль, у мене теж позитивний результат", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

При цьому Зінкевич уточнила, що з симптомів поки має лише сильну втому.

"Я вже хворіла один раз на коронавірус, сподіваюся, на цей раз буде легше. Минулого разу хворіла важко, була на кисневому забезпеченні (але не на ШВЛ, на щастя)", - додала депутатка.

Також Зінкевич попросила всіх, хто контактував з нею протягом останніх декількох днів, зв'язатися зі своїми сімейними лікарями і здати тести ПЛР.

Нагадаємо, 30 вересня Верховна Рада скасувала найближчі засідання через спалах коронавируса.

Змінити календарний план народні депутати вирішили через те, що за останні кілька днів у Верховній Раді виявили до 10 випадків коронавируса. До Разумкова з відповідною пропозицією вранці звернулися депутатські партії і групи. До того ж зараз українське законодавство дозволяє проводити засідання комітетів в онлайн режимі.

Напередодні перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з   закликом штрафувати народних депутатів за те, що вони не носять маски в сесійній залі парламенту.

Також 29 вересня стало відомо про те, що у п'ятого президента України і лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка, а також у депутата від "Слуги народу" Жана Беленюка  виявили коронавірус.