UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данія висилає 15 російських розвідників, які видавали з себе дипломатів

У них є два тижні, щоб залишити країну.

Міністерство закордонних справ висилає з країни 15 російських дипломатів, які насправді були співробітниками розвідки РФ. Про це повідомили на сайті відомства. Там зазначають, що у росіян є два тижні, аби залишити країну.

"Цим рішенням ми посилаємо Москві чіткий сигнал, що ми не погоджуємось з тим, що офіцери російської розвідки шпигують на данській землі. Вони становлять загрозу для нашої національної безпеки, яку ми не можемо ігнорувати", - йдеться у заяві.

Разом з цим Данія не хоче розривати дипломатичні відносини з Москвою, тому російський посол може залишитися в Копенгагені.

Також МЗС країни рішуче засудило Бучанську різанину і наголосило, що масові напади на мирне населення є військовим злочином.

Читайте також: Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель відвідають Україну — прем'єр Словенії

Раніше повідомляли, що Нідерланди, Чехія, Франція, Німеччина та ще кілька країн висилають десятки  російських дипломатів зі своїх країн. Зокрема, Париж висилає 35 російських диппрацівників через "загрозу національній безпеці".