UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЦВК запевнили, що готові до повторних виборів

У ЦВК зазначили, що для довиборів всі виборчі комісії утворені відповідно до закону, а також, що виборчі бюлетені вже надруковані і передані в окружні та дільничні комісії.

Центральна виборча комісія завершила всі процедури по підготовці до повторних виборів народних депутатів України у п'яти округах, заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє прес-служба ЦВК.

Зазначимо, що про це йшла мова під час зустрічі Охендовського з групою спостерігачів від Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин (НДІ) на чолі з заступником голови департаменту з питань Євразії цієї організації Кейті Фокс.

За словами Охендовського, всі виборчі комісії утворені відповідно до закону, виборчі бюлетені своєчасно надруковані і передані в окружні та дільничні комісії, списки виборців вже надійшли на виборчі дільниці.

Крім того, ЦВК надрукувала і передала виборчі комісії бланки протоколів про підрахунок голосів виборців, включивши в них прізвища кандидатів у народні депутати поліграфічним способом, що не тільки істотно прискорить підрахунок голосів, але й зменшить кількість випадків, коли виникне необхідність зміни в протокол.

"Словом, сьогодні у Цвк немає суттєвого занепокоєння з приводу готовності до виборів. Ми сподіваємося, що і ті суспільно-політичні події, які відбуваються зараз у державі, не вплинуть на процес голосування та підрахунок голосів виборців", - сказав він

У свою чергу Фокс повідомила, що нинішня група спостерігачів НДІ не має офіційного статусу. Зібрана її інформація увійде в неформальний звіт, який буде надано керівництву НДІ у Вашингтоні та деяких інших споріднених міжнародним організаціям. Крім того, за її словами, НДІ тісно взаємодіє з Громадянською мережею ОПОРА та Європейською мережею організацій зі спостереження за виборами (ENEMO), надаючи їм всіляку підтримку і допомогу.

Довибори у Верховну Раду відбудуться 15 грудня. !zn

Читайте також:

КВУ назвав головні проблеми перевиборів в проблемних округах

ЦВК хоче виборчий кодекс до парламентських виборів 2017 року

ЦВК пообіцяла жорстко припиняти "каруселі" на виборах у проблемних округах