UA / RU
Підтримати ZN.ua

У БПП запропонували створити ще одне міністерство

Питаннями ветеранів війни займається велика кількість структур, а повинен займатися єдиний державний орган.

Верховна Рада на поточному пленарному тижні повинна звернутися до Кабінету міністрів із закликом створити окреме міністерство з питань ветеранів війни, заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

"Фракція партії "Блок Петра Порошенка" підтримує розгляд у вівторок питань соціального захисту військовослужбовців. Однак ми вважаємо, що в переліку цих питань обов'язково повинен бути проект постанови про звернення Верховної Ради України до Кабінету міністрів про створення Міністерства України у справах ветеранів - №7505", - сказав він на засіданні погоджувальної ради.

Герасимов зазначив, що на сьогоднішній день майже два десятки міністерств, інших державних структур і відомств займаються соціальним захистом ветеранів війни, однак, жодна з цих установ не несе відповідальності за незадовільний стан справ у цій сфері.

"Вважаємо, що повинен функціонувати єдиний державний орган, який буде нести відповідальність, наголошую, що відповідальність за всю роботу із соціальному захисту ветеранів війни, учасників АТО", - сказав він.

21 лютого Кабінет міністрів затвердив підвищення пенсії військовослужбовцям в середньому на 1,5 тис. грн з 1 січня 2018 року. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду зазначив, що рішення не вимагає внесення змін в чинне законодавство і воно буде в силі до моменту прийняття відповідного законопроекту, який сьогодні проходить обговорення.