UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білому домі підтвердили зустріч Порошенка з Пенсом

Зустріч президентів України і США у Вашингтоні поки що не анонсували.

Офіційний представник Білого дому Шон Спайсер повідомив журналістам, що у вівторок, 20 червня, у Вашингтоні відбудеться зустріч віце-президента Майка Пенса із президентом України Петром Порошенком. Анонсувати зустріч Порошенка із президентом США Дональдом Трампом Спайсер не став, передає "Голос Америки".

У той же час, екс-посол США в Україні Стівен Пайфер висловив упевненість, що зустріч українського та американського президентів відбудеться.

"Я впевнений, що зустріч відбудеться. Інакше Порошенко не сів би в літак до Вашингтона. Але все одно дивно, що про зустріч не оголосили офіційно", – написав дипломат на своїй сторінці в Twitter у понеділок, 19 червня.

Як повідомлялося, 19 червня президент України Петро Порошенко вирушив з робочим візитом до США. Під час свого дводенного візиту глава держави зустрінеться зі своїм американським колегою Дональдом Трампом.

Зустріч Порошенка з Трампом і віце-президентом США Майком Пенсом має відбутися 20 червня. Крім цього, український лідер проведе зустріч з міністрами енергетики та економіки.

Детальніше про те, якою може бути політика Трампа щодо війни на сході України, читайте в статті Юрія Бутусова "Військова допомога США: новий підхід Трампа?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".