UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білому домі "мирний план" Маска не підтримали

Там наголосили на концепції "нічого про Україну без самої України".

У Білому домі не підтримують запропонований американським бізнесменом, засновником компаній Tesla та SpaceX Ілоном Маском "мирний план" для України.

Про це під час брифінгу повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Ми завжди дуже чіткі і зрозумілі у цьому питанні: ми не збираємося говорити про Україну без України. Лише їм приймати рішення, коли справа дійде до дипломатії чи переговорів", — наголосила Жан-П'єр.

Нагадаємо, для завершення війни Маск запропонував Україні поступитися Росії Кримом, проголосити нейтралітет, а на окупованих територіях на півдні та сході провести повторні референдуми про приєднання до Росії.

Пропозиція Маска, який згодом пояснив, що переймається за долю людства і хвилюється через можливий початок ядерної війни, викликала шквал критики та мемів у соцмережах.

Маск не вперше висловлює песимістичні заяви. Раніше повідомлялось, що його бажання розірвати угоду про придбання Twitter було продиктоване побоюваннями початку Третьої світової війни

Читайте також: «Зараз не час для слабкодухих, не кажучи вже про продавців автомобілів» — Майкл Феллон

А у червні мільярдер у своєму зверненні до працівників Tesla сказав, що «має дуже погане передчуття стосовно економіки». Президент Джо Байден навіть дав поради бізнесмену.