UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Байдена прокоментували "мирний план" напарника Трампа Венса щодо завершення війни в Україні

Салліван підкреслив, що українці мають самі визначати завершення війни. 

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван прокоментував "мирний план" кандидата у віцепрезиденти США Джей Ді Венса щодо завершення російсько-української війни. Він підкреслив, що навʼязаний українцям мирний процес без поваги до суверенітету та територіальної цілісності України не буде міцним та стійким, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Саме тому наш підхід до підтримки мирних зусиль України ґрунтується на цих неминучих принципах, а також на, можливо, найважливішому з усіх принципів, який свідчить: "Нічого про Україну без України", — заявив Салліван на конференції YES у Києві.

Читайте також: Зеленський розповів, про що говорив із Трампом два місяці тому

Він підкреслив, що у можливих мирних перемовинах та дипломатії провідну роль повинна відігравати Україна, а мирний процес українцям не треба навʼязувати ззовні. 

Салліван також прокоментував заяви кандидата у президенти США Дональда Трампа про завершення війни у разі його перемоги ще до інавгурації. За його словами, кожного, хто ззовні пропонує врегулювати війну за день, "треба запитати, на чиєму боці він збирається її вирішувати".

Нагадаємо, у зверненні до учасників конференції YES Трамп заявив, що хоче завершити війну в Україні "за допомогою сили та мудрості". За його словами, припинення війни буде однією з перших речей, які він зробить у разі своєї перемоги у листопаді.

Раніше Венс озвучив "мирний план" щодо завершення війни в Україні. За його словами, він передбачає заморозку лінії фронту на нинішньому рівні та відмову Києва від вступу до НАТО.