UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тягнибок вважає, що Путін консультує Януковича щодо нового прем'єра

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок не виключає, що однією з кандидатур прем'єра, рекомендованих Януковичу з боку Кремля, може стати Медведчук.

В опозиції не виключають, що правляча більшість спробує протягнути прокремлівську кандидатуру на посаду прем'єра". Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у середу 5 лютого в парламенті.

За його словами, керівництво Ради затягує час, щоб дати можливість президенту Віктору Януковичу проконсультуватися з Володимиром Путіним щодо подальших дій.

"Вони налаштовані грати нібито до відкриття сесії. Хоча я не виключаю, що завтра вони можуть під такий шумок протягнути когось на посаду прем'єра. Я не виключаю, що вже є кілька подань, які поки не запускаються публічно і не реєструються", - сказав Тягнибок.

"Не виключено, що в цій грі (формування уряду) буде розіграно і російську карту. І одна з кандидатур рекомендується Януковичу з боку Кремля. Ми не виключаємо, що і з цього приводу Януковичу необхідні консультації у Сочі", - додав він.

Пізніше Тягнибок уточнив, що цією кандидатурою може стати Віктор Медведчук. "Принаймні, такий варіант проговорюється", - сказав Тягнибок.

Як відомо, у президента є 60 днів для того, щоб подати до Верховної Ради нову кандидатуру на посаду прем'єра. Екс-прем'єр Микола Азаров подав у відставку 28 січня.

7 лютого у Сочі заплановано зустріч президентів Януковича і Путіна. !zn

Читайте також:

У Партії регіонів чекають, що Янукович визначиться з кандидатурою прем'єра наступного тижня

Відразу після своєї відставки Азаров на приватному літаку полетів до Австрії

Радник Путіна лякає Януковича втратою влади