UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тягнибок: Пшонка завтра прийде до Ради зі звітом про розслідування побиття мітингувальників на Майдані

Генпрокурор повинен доповісти про хід справи, яку порушено стосовно організаторів і, можливо, виконавців розгону мітингувальників на Євромайдані. Опозиція також вимагатиме звіту від МВС.

В результаті сьогоднішніх переговорів була досягнута домовленість, що завтра в Верховну Раду прийде генеральний прокурор Віктор Пшонка з звітом про розслідування побиття мирних мітингувальників на Євромайдані. Про це повідомив голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

"Одним з результатів сьогоднішніх переговорів із владою було те, що ми вимагали запросити сюди в парламент генпрокурора. Завтра вранці він повинен бути тут і доповідати про хід справи, яку порушено стосовно організаторів і, сподіваємося, виконавців цього злочину", - сказав Тягнибок.

Також він зазначив, що опозиція вимагає прийняття законопроекту, згідно з яким всі шоломи і шеврони співробітників "Беркута" повинні бути пронумеровані, що дозволить контролювати кожного співробітника "Беркута" у правомірності його дій.

Раніше глава фракції "УДАР" Віталій Кличко повідомив, що опозиція вимагатиме звіту не тільки ГПУ, але і звіту МВС. "Ми вважаємо, що ми повинні заслухати не тільки звіт генпрокурора, але і міністра внутрішніх справ", - сказав він.

Нагадаємо, лідери опозиції прийшли в Генеральну прокуратуру з вимогою до генпрокурора Віктора Пшонки відзвітувати у парламенті по справі про побиття "Беркутом" активістів Майдану, не припиняти розслідування і захистити свідків. Опозиція також вимагає, щоб "з одним свідком, який вже почав давати свідчення, нічого не сталося". !zn