UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина підтвердила посередництво в обміні увʼязненими між США та РФ

ЗМІ також опублікували списки обміняних людей.

Національна розвідувальна організація Туреччини (MiT) підтвердила свою участь в обміні увʼязненими, який проходить між Заходом та РФ. Як повідомляє турецький канал NTV, операція відбувається в Анкарі.

"Наша організація зіграла важливу посередницьку роль у цій операції обміну, яка є наймасштабнішою за останній період", — заявила турецька організація.

Зазначається, що літаки США та Росії приземлилися в аеропорту Есенбога. MiT заявила про те, що взяла на себе "головну посередницьку роль" у здійсненні обміну. 

Також турецьке видання TRT Harber повідомляє, що у рамках обміну в Анкару прилетіли літаки із 26 особами зі США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії та Росії. В рамках операції 10 осіб, двоє з яких діти, передали Росії, а Москва передала 13 заручників до Німеччини та три до США.

Читайте також: У найближчий час може відбутись обмін увʼязненими між РФ, США, Білоруссю та Німеччиною — ЗМІ

Тим часом видання The Insider опублікувало списки людей, обмін яких погодили РФ та США. Так, Кремль відпустив:

У свою чергу Сполучені Штати та їх союзники віддадуть Росії наступних людей:

Це найбільший обмін увʼязненими між Заходом та Росією з часів Холодної війни.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що у рамках великого обміну увʼязненими Росія відпустила репортера Wall Street Journal Евана Гершковича та колишнього морського піхотинця США Пола Вілана. Зазначалось, що чоловіки вже прямують до місць призначення за межами РФ.