UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турчинов: До весни опозиція визначиться з форматом і пропорціями участі у виборах

Формат і пропорції участі у виборах партій, які підписали у День соборності Угоду про спільні дії об'єднаної опозиції, буде залежати від їхнього рейтингу та підтримки у різних регіонах.

Перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов сподівається, що протягом січня-лютого політичні партії, які підписали напередодні Угоду про спільні дії об'єднаної опозиції, визначать формат і пропорції участі у виборах народних депутатів у мажоритарних округах.

"Процес почався, і сподіваюся, що протягом січня - лютого ми в принципі, що стосується формату, пропорцій і регіональних прив'язок, ці питання завершимо", - сказав він на прес-конференції в Києві у понеділок.

Відповідаючи на питання про те, якою буде пропорційна участь партій, Олександр Турчинов сказав: "У різних партій є, безумовно, різний політичний рейтинг, різна підтримка у тих чи інших регіонах, і з цього всього і будуть визначати пропорції".

Він додав: "Визначаються загальні пропорції всіх учасників Комітету опору диктатурі і в рамках цього почнеться прив'язка округів у межах кожної області. Питання, які не зможуть вирішувати керівники наших політичних сил в межах областей, будуть вирішуватися на центральному рівні".

Олександр Турчинов також пояснив, що Угоду підписали всі партії, які входять до Комітету опору диктатурі, а також партія "УДАР" Віталія Кличка.

Перший заступник лідера "Батьківщини" зазначив, що ця угода відкрита і під нею можуть підписатися ті опозиційні сили, які ще не визначилися.

Як повідомлялося, 22 січня у центрі Києва було підписано Угоду про спільні дії об'єднаної опозиції. Підписанти мають намір отримати владу конституційним шляхом. Раніше повідомлялося, що, за попередньою інформацією, Угоду підписали всі учасники Комітету опору диктатурі, а також партія "УДАР" Віталія Кличка з певними зауваженнями. !zn

Читайте також:

Гриценко: Угода опозиції - всього лише пакт про ненапад

Опозиція розраховує усунути режим Януковича на виборах

Тимошенко з в'язниці закликала опозицію до єдності

На Софійській площі оголосили угоду про спільні дії опозиції

Кличко підписав опозиційний маніфест із зауваженнями