UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турчинов запевнив, що вторгнення Росії не завадить розвитку України

Україна, незважаючи на складний економічний та політичний період, все одно стане європейською та демократичною державою, вважає Турчинов.

Українське керівництво докладає всіх зусиль щодо відновлення економіки і стабілізації влади у країні, незважаючи на агресію з боку Росії, заявив в.о. президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

"Питання стабілізації йшло б швидше, якби не було агресії з боку Російської Федерації", - сказав Турчинов на зустрічі з сенатором Конгресу США, співголовою Комітету з закордонних відносин Сенату США Робертом Коркером у середу, повідомляє прес-служба парламенту.

За словами Турчинова, "російські керівники прагнуть до відновлення імперії на кшталт Радянського Союзу".

Керівник парламенту підкреслив, що українські громадяни готові захищати свою країну, її розвиток і вибір. На його думку, сьогодні Україна отримала історичну можливість стати дійсно демократичною, європейською і цивілізованою країною.

"Незважаючи ні на що, ми будемо продовжувати відновлення економіки і стабілізації влади", - зазначив він, підкресливши, що для цього важливим етапом є проведення чесних і прозорих президентських виборів.

Турчинов висловив переконання, що все одно Україна буде європейською та демократичною державою, яка в цих складних умовах лише зміцниться.

У свою чергу, Коркер зазначив, що США готові допомагати нашій країні на шляху до якісних змін.

"Ви можете розраховувати на нашу підтримку у питанні демократичних і якісних змін в Україні", - підкреслив сенатор. !zn

Читайте також:

Турчинов впевнений, що Європа не залишить Україну агресору

Турчинов вимагає відновлення антитерористичних заходів на сході країни

Україна закликає Росію не поводитись як "гангстери" у міжнародній політиці