UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турчинов попросив жителів південного сходу припинити виступи проти власної країни

У нас одна країна, Турчинов нагадав жителям південного сходу України. Попросив не піддаватися на провокації жителів іншої держави.

В.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до жителів південного сходу України з проханням відчувати себе українцями і не піддаватися на провокації.

"Сепаратистські настрої, які намагається нав'язати агентура, яка працює вже кілька місяців в цих регіонах, система дезінформації, яка дуже сильно поставлена зокрема трансляції російського телебачення в цих регіонах... відбуваються спроби підбурювати людей виступати проти власної країни", - сказав він на брифінгу в понеділок, 3 березня, ввечері.

За його словами, це стосується Харківської, Донецької, Луганської та Одеської областей, де були спроби навіть захоплення обладміністрацій, але, за словами Турчинова, влада змогла не допустити цього і відновити контроль над ситуацією.

"Я звертаюся до громадян, які живуть саме в цих регіонах - схід, південь країни. Дорогі друзі, відкрийте свої душі, серця, ви українці. Серед провокаторів, які підбурюють вас, багато громадян іншої держави, багато людей, які за свою брехню отримують досить високу зарплату. Ви громадяни України, у нас одна країна, і ми повинні разом зробити її могутньою, великої, демократичною, європейською", - підкреслив він. !zn