UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турчинов подав до Мін'юсту документи про злочинну діяльність Компартії

Суд поставить крапку в питанні злочинної діяльності Комуністичної партії України, впевнений Турчинов.

Голова Верховної Ради України, в.о. обов'язки глави держави, Олександр Турчинов направив до Мін'юсту лист з проханням розглянути матеріали про антиконституційної діяльності Комуністичної партії України. Про це він заявив під час виступу в Національному заповіднику "Биківнянські могили".

"Я сьогодні підписав офіційний лист в Міністерство юстиції України, де пропоную йому негайно розглянути всі матеріали, надані Службою безпеки України, Генеральною прокуратурою щодо незаконної антиконституційної діяльності Комуністичної партії України", - сказав Турчинов.

"Я переконаний, що український суд поставить крапку в цій справі", - додав він.

Також у своєму виступі він нагадав, як у сталінські часи знищувалися мільйони людей. При цьому він зазначив, що сьогодні в Росії намагаються відновити пострадянську імперію. Але, на переконання Турчинова, Україна вже ніколи не стане частиною будь-якої імперії і подолає всі проблеми і виклики.

В жалобному заході у Биківні також взяли участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, члени уряду, представники різних релігійних конфесій, колишні ув'язнені. Вони поклали квіти до меморіалів замученим і розстріляним радянським режимом у Биківнянському лісі українцям і громадянам Польщі. !zn

Читайте також:

Кандидат в президенти з рейтингом у 2% Симоненко знявся з виборів

Мін'юст готовий подати до суду позов про заборону Компартії

Турчинов має намір ініціювати заборону Компартії за зв'язки з сепаратистами