UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦВК визнала Локтіонову обраною депутаткою замість Арістова

Наталія Локтіонова приєдналася до правлячої монобільшості.

Центральна виборча комісія визнала Наталію Локтіонову обраною народною депутаткою України, йдеться у повідомленні ЦВК. До Верховної Ради Локтіонова зайшла замість Юрія Арістова, якого позбавили мандата після скандалу з відпочинком на Мальдівах.

«До Комісії надійшла постанова Верховної Ради України від 27 липня 2023 року, якою достроково припинено повноваження народного депутата України Юрія Арістова, у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень», – зазначили в ЦВК.

Там нагадали, що Арістова обрали на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від політичної партії «Слуга народу».

Читайте також: Депутата Холодова позбавили звання "слуги народу"

«ЦВК розглянула вказану Постанову та визнала Наталію Локтіонову, наступного за черговістю кандидата, включеного до виборчого списку політичної партії «Слуга народу» під № 146, обраною народним депутатом України на зазначених виборах в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі», – додали в ЦВК.

Минулого тижня ВР позбавила мандату народного депутата Юрія Арістова, який під час війни був помічений під час відпочинку на Мальдивах, перебуваючи нібито на лікарняному. Генпрокуратура повідомила обранцеві про підозру.